JARY IS EEN ACTEUR & ZANGER DIE WERKT IN HET THEATER EN OP TV. DAARNAAST COACHT HIJ GRAAG MENSEN OP HET GEBIED VAN SPEL & ZANG.

Jary Sluijter begon zijn carrière in 2011 op de opleiding Artiest/Drama op het ROC in Tilburg. Hij zette in 2015 zijn studie voort bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij zangles kreeg van Edward Hoepelman.

In het theaterseizoen 2011/2012 maakte Jary zijn theaterdebuut in Oorlogswinter de musical (NJMT). Hier speelde hij in het ensemble en was understudy van de hoofdrol Michiel. In het theaterseizoen daarna 2012/2013 speelde Jary in de voorstelling To be or not to be (Het Zuidelijk Toneel) onder regie van Gijs de Lange. De voorstelling werd genomineerd op het Nederlands Theater Festival voor de Publieksprijs. Tijdens zijn studie Muziektheater 2014/2019 op Fontys Hogeschool voor de Kunsten speelde Jary in de voorstelling Titanic (Edgar Beane) onder regie van Paul Eenens. Ook speelde hij in de voorstellingen A Little Night Music (Fredrik Egerman) en The Last Five Years (Jamie Wellerstein) beide onder regie van Koen van Dijk.

Na zijn studie stond Jary in het theaterseizoen 2019/2020 in Brugklas de musical (Morssinkhof Terra) waar hij de rol van Bram speelde. Voor deze rol werd hij genomineerd voor een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. Na deze voorstelling zal Jary te zien zijn in Rocky Horror Show (De Graaf & Cornelissen Entertainment).

In 2020 had Jary zijn TV debuut in de serie Brugklas (AVROTROS / Tuvula) waar hij de rol van CKV stagiair Bram speelt.

Naast dat Jary zelf op het toneel staat geeft hij graag zang- en spelles aan zowel amateurs als professionals.

%d bloggers liken dit: